Eiere

I mange år hadde vi en drøm om å skaffe oss et sted et eller annet sted i verden hvor vi kunne drive et overnattingssted og/eller en liten restaurant. Da vi i 2014 kjøpte Villa Haugen som familiens feriested, begynte vi etter hvert å innse at om denne drømmen skulle realiseres måtte det bli nordpå.

Huset i seg selv er ganske unikt og beliggenheten med direkte utsyn til hele Lofotveggen gjør den ikke mindre attraktiv. Etter hvert begynte vi å få mange forespørsler om å leie ut huset, arrangere middager samt benytte det til kurs og konferanseaktiviteter. Basert på denne interessen begynte vi i 2015 å oppgradere huset både innvendig og utvendig. Våren 2016 bestemte vi oss og startet prosessen med å omregulere Villa Haugen til et overnattings- og serveringssted.

Vi sa opp jobbene våre og dro nordover. Ingen av oss hadde særlig erfaring med å drifte denne type virksomhet – selv om vi begge hadde hatt ledende stillinger i diverse oljeselskap. Huset er tross alt lokalisert på en øy, så vi visste det ikke ville bli helt enkelt spesielt logistikkmessig. Mye av de materialene og det utstyret som er blitt fraktet ut til øya – er derfor kommet luftveien med helikopter. Annet utstyr er fraktet med egen båt og båret ca 150 meter fra egen brygge og opp til huset. Det positive er at selv om vi har passert de femti så er vi nok bedre trent enn de fleste på vår alder- Vi har heller ikke behov for noe treningssenter.

Omdanningen fra feriebolig til hotel vil foregå i tre etapper. Første trinn var å se til at fasiliteter som er nødvendig for å kunne drifte et hotell på plass. Dette innebar blant annet å få på plass ert nytt kjøkken, bygge fem nye bad, få på plass ny badestamp og ikke minst oppgradere interiøret. Samtidig ble det satt opp avtaler med våre samarbeidspartnere – noe vi er spesielt takknemlig for å få på plass.
Neste trinn var og er å oppgradere uteområdene. Tanken er å benytte Grøtøy sin særegne fauna som utgangspunkt – siden den er ganske diversifisert. Oppgraderingen vil blant annet omfatte, egen krydderhage, gangstier i skiferstein rundt huset, ny gangvei fra huset og ned til sjøkanten. Videre vil vi også forsøke å renovere en vannbrønn som er lokalisert i husets kjeller, slik at denne eventuelt kan benyttes som en ordinær vannkilde. Mye er allerede sluttført – men det gjenstår fortsatt noe arbeid.

Siste trinn er å øke dagens kapasitet fra 10 til ca 16 sengeplasser. Dette er tenkt gjennomført ved å bygge tre mindre hytter. Det inkluderer også oppgradering av strømtilførsel gjennom bruk av solcellepaneler og vindkraft. Målet er å gjøre Villa Haugen klimanøytral i fremtiden. Arbeidet vil bli initiert i løpet av 2022 og sluttføres i løpet av 2023/24.

Selv om ingen av eierne har noe særlig erfaring med hotelldrift, har begge mye erfaring fra prosjektledelse innen oljevirksomheten. John Magne Birkeland har blant annet vært med på å starte et oljeselskap. I tillegg har både Unni Johnsen og John Magne Birkeland erfaring fra butikkdrift. 

Roller og ansvar:

Unni Johnsen
Daglig Leder
Epost: unni@villahaugen.com 
Mob.: +47 454 11 416

John Magne Birkeland
Styreformann
Epost: john@villahaugen.com
Mob.: +47 913 45 602