w

Interiør

Alle møbler og øvrig interiør gir uttrykk for storheten og eksklusiviteten som preget Villa Haugen tidlig på 1920-tallet. Mesteparten av møblene er enten kjøpt gjennom internasjonale auksjonshus ala Sotheby i London eller hos nåværende kjente klassiske møbelselskap som Scappini og Selva. Tanken har vært og er at interiøret i størst mulig grad skal gjenspeile storhetstiden før handelsstedet gikk konkurs.

Hovedhuset består av tre etasjer hvor alle er nøye innredet. Gjester kan ankomme huset gjennom hovedinngangen på baksiden og inn i en storslagen gang/hall. Det finnes også en noe mer privat inngang til kjøkkenet med en gammel vedkomfyr som fortsatt er i bruk.

Spisestuen er nesten majestetisk med plass til 12, diverse framskap samt egen vedovn. Spisestuen leder inn i hovedstuen – også den med en stor vedovn. Her kan man nyte kaffe/te og “noko attåt” etter middagen. Ønsker gjestene å trekke seg noe tilbake – kan de benytte midtstuen eller baren. Hovedstuen har egen utgang til terrasse og hageanlegget – hvor det i vinterhalvåret er mulig å nyte nordlyset – alternativt midnattssolen om sommeren.

Andre etasje inneholder fem soverom med 10 sengeplasser – alle med havutsikt. Det største soverommet er 34 kvm – mens de fire øvrige er mellom 14 og 27 kvm. To av soverommene har egen balkong med utsikt som nesten kan ta pusten fra deg. Alle soverommene har egne bad – tre av dem med “on suite”.

To av badene er plassert i kjelleretasjen – med et tilhørende omkledningsrom med egen vedovn. Soverom som har bad I kjeller her imidlertid tilgang til et eget toalett i andre etasje. I kjelleren finnes også en rustikk kjellerstue – en motvekt til det mer prangende interiøret i resten av huset. Her finnes også vinkjeller, vaskerom og en egen vannbrønn.

19.09.201612:02 jomabi@lyse.net