Aktiviteter

Vi kan tilby aktiviteter for både de som ønsker å utfolde seg noe mer fysisk til de som kan tenke seg å benytte oppholdet til å koble av fra hverdagens mas og tjas. En kombinasjon av disse er selvfølgelig mulig.

Turer i nærområdet
Vi kan legge til rette for spektakulære turer i nærområdet til Villa Haugen – det være seg fjellturer eller til en av øyene i nærheten. Uansett hvilken tur man velger - så vil utsikten og naturopplevelsen være et minne for livet. Selv om det vil være væravhengig – er dette en aktivitet som man stort sett kan utføre året rundt.

Båtturer
Sjøen i området er regnet som noe av det reneste som finnes i verden. Dette innebærer at sjøen her er en utmerket oppvekstplass for alle typer skapninger inklusive hval, fisk, havørn, ulike sjøfugler, mm. Som gjest på Villa Haugen er det mulig å bli med på havørnsafari, fisketurer og ribbturer. De fleste av disse aktivitetene kan gjøres året rundt – selv om været kan ha en betydning.

Padleturer
Steigen har sin egen skjærgård med hundrevis av små øyer, holmer og skjær. Her kan gjester finne sin egen “private” hvite strand. Samtidig er området i stor grad preget av tidevannsforskjellene som kan komme opp i nesten 4 meter. Dette betyr at et og samme område kan oppleves totalt forskjellig ulike tider på døgnet. Leie av kajakker er væravhengig og kan gjennomføres stort sett hele året - kanskje med unntak av vintersesongen.

Stamp/sauna
Villa Haugen har både egen stamp og sauna som gjester kan benytte. Her kan man slappe av etter en fjelltur eller for å bivåne nordlyset mens det danser over himmelen.

Arctic Utendørs Lunsj
Gjester kan bli med og delta aktivt om ønskelig i fiske og høsting av havets fristelser – som deretter omsettes i en utendørs lunsj. Alternativt kan vi kombinere en tur til en av øyene i nærområdet med en piknik. Aktiviteten kan gjennomføres hele året men er væravhengig.