Opplevelser

Sterke opplevelser og store kontraster

Vi ligger fantastisk til – på 67,8° N og 14,8° Ø – ytterst i havgapet med Vestfjorden som nærmeste nabo og fantastisk utsikt til Lofoten og Vesterålen. Stedet er omkranset av en flott skjærgård, høye fjell som stuper rett ned i havet, rent vann og frisk luft. Her har gjester mulighet til å oppleve midnattssol, nordlys, et rikt fiske og dyreliv, unike fjellturer eller bare sitte og slappe av og nyte stillhet og ro.

Kampanjer og tilbud

Ta kontakt på post@villahaugen.com eller på tlf. 907 59 282 for mer informasjon

Styre- og ledersamlinger

Villa Haugen egner seg godt for styre- og ledersamlinger for små og mellomstore bedrifter. Lokalisert på en øy i Steigen har deltakerne mulighet til å skape sterke relasjoner gjennom felles opplevelser. Vi har ulike møtepakker som kan tilpasses bedriftens behov. Vi kan også være behjelpelig med å tilrettelegge transport til og fra Steigen.

Skreifiske

Skrei er torsk fra den norsk-arktiske stammen som hvert år vandrer fra Barentshavet og inn til norskekysten for å gyte.  Vi har tilrettelagt en pakke hvor fiskeinteresserte kan delta på dette tradisjonsrike fiske og samtidig få innsyn i hvordan fisken skal behandles fra den trekkes opp av havet til den henger på fiskehjellet. Det vil være mulig å få henge egen fisk til tørk og få denne ettersendt. 

Interesserte bes ta direkte kontakt for program og bestilling – min 8-10 personer.

Påskeball

Hva med å feire påsken i en ramme som minner om de glade 1920-årene? Tenk deg damene i selskapskjole og herrene i smoking eller findressen! Musikk spilt på en god gammeldags platespiller! Mat servert i herskapelige omgivelser og bobler i høye krystallglass! Alt pakket inn i historiske omgivelser i det som i sin tid var hjemsted for Nordlands mektigste handelssted!

 

Jakten på det gylne lyset

Fra slutten av mai og til midten av juli, er det mulig å oppleve midnattssolen i Steigen.  Vår unike lokasjon på en øy ytterst i havgapet – gjør at du som gjest kan bivåne solens vandring over himmelen gjennom døgnets 24 timer.  Fra vårt lysthus og vårt naustområde – kan du med selvsyn se hvordan solen danser over Lofotveggen. Og husk – i Norge har vi sommertid – noe som betyr at solen er på sitt laveste kl 0100 om natten.

Jakten på nordlyset

Aurora Borealis er et fantastisk skue og en skjellsettende opplevelse. På grunn av Villa Haugens lokalisering ytterst mot havet uten noen form for “lysforurensing”, er det et ideelt sted for å oppleve dette fascinerende himmelskue. På kalde kvelder kan gjester alternativt varme seg i vårt lysthus med 360 graders utsyn – eller slappe av i vår stamp på bryggekanten. Får du først oppleve det dansende lyset – så vil du få et minne for livet.

Julebord

Velkommen til julebord hos Villa Haugen. Vår  julebordsesong starter hvert år i månedsskiftet november/desember og varer frem til like før jul. Julebordsmenyen vil som tidligere år være en 4 retters middag bestående av lutefisk, ribbe, pinnekjøtt og julepavlova. 

Vi henter og bringer dere mellom Nordskot og Grøtøy. Har dere behov for overnatting – kan vi også tilby dette til en gunstig pris om ønskelig.

Opplevelsespakker

Vi har laget ulike opplevelsepakker som gjester kan gjøre seg nytte av. Noen er sesongbetont – mens andre kan bestilles stort sett året rundt.

Gjester bes ta direkte kontakt for fullt program og bestilling.

Historisk pakke

Minimum 2 personer – 2 døgn i perioden 1. mai – 31. august

Villa Haugen var i sin tid en del av Grøtøy handelssted. Stedet er således proppfull av historie. Denne historien deler vi gjerne med andre. Her kan gjester bli med på en historisk vandring med avsluttende lunsj i vårt naust. Det vil også være mulig å besøke det lokale Kystmuseum (avhengig av åpningstid – billetter kommer i tillegg). Den historiske reisen inkluderer fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. 

Priser fra kr 2850,- pr døgn pr person i dobbelt rom.

Romantisk pakke

Minimum 2 personer – 2 døgn i perioden 1. mai – 31. august

Her fokuserer vi på ro og stillhet så vel som velvære og trivsel. Gjester som velger dette konseptet vil få servert en flaske musserende på rommet ved ankomst samt en aperitiff til middag dag 2. Bruk av sauna og stamp er inkludert i prisen. Man vil automatisk slappe av og senke skuldrene i disse vakre omgivelsene. Denne pakken inkluderer i tillegg fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. 

Priser fra kr 3025,- pr døgn pr person i dobbelt rom.

Energisk pakke

Minimum 2 personer – 2 døgn i perioden 1. mai – 31. august

Denne pakken er rettet mot de som ønsker å være noe mer aktiv på sin ferie. Det er flere flotte fjell som kan bestiges på fastlandet. Felles for dem alle er at de stiger rett opp av havet og har en utsikt som kan ta pusten fra de fleste. Her får dere blant annet anledning til å gå Dronningruten og Sørskotfjellet. Med denne opplevelsespakken får du fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. 

Priser fra kr 2890,- pr døgn pr person i dobbelt rom.

Aktiviteter

Turer i nærområdet
Vi kan legge til rette for spektakulære turer i nærområdet til Villa Haugen – det være seg fjellturer eller til en av øyene i nærheten. Uansett hvilken tur man velger – så vil utsikten og naturopplevelsen være et minne for livet. Selv om det vil være væravhengig – er dette en aktivitet som man stort sett kan utføre året rundt.

Båtturer
Sjøen i området er regnet som noe av det reneste som finnes i verden. Dette innebærer at sjøen her er en utmerket oppvekstplass for alle typer skapninger inklusive hval, fisk, havørn, ulike sjøfugler, mm. Som gjest på Villa Haugen er det mulig å bli med på havørnsafari, fisketurer og ribbturer. De fleste av disse aktivitetene kan gjøres året rundt – selv om været kan ha en betydning.

Padleturer
Steigen har sin egen skjærgård med hundrevis av små øyer, holmer og skjær. Her kan gjester finne sin egen “private” hvite strand. Samtidig er området i stor grad preget av tidevannsforskjellene som kan komme opp i nesten 4 meter. Dette betyr at et og samme område kan oppleves totalt forskjellig ulike tider på døgnet. Leie av kajakker er væravhengig og kan gjennomføres stort sett hele året – kanskje med unntak av vintersesongen.

Stamp/sauna
Villa Haugen har både egen stamp og sauna som gjester kan benytte. Her kan man slappe av etter en fjelltur eller for å bivåne nordlyset mens det danser over himmelen.

Arctic Utendørs Lunsj
Gjester kan bli med og delta aktivt om ønskelig i fiske og høsting av havets fristelser – som deretter omsettes i en utendørs lunsj. Alternativt kan vi kombinere en tur til en av øyene i nærområdet med en piknik. Aktiviteten kan gjennomføres hele året men er væravhengig.