Opplevelsepakker

Villa Haugen sin lokalisering nord av polarsirkelen innebærer at gjester både kan oppleve midnattssol så vel som nordlyset - avhengig av når på året man ønsker å komme hit. I tillegg har området en rik historie som gjester kan få et innblikk i. Det har for eksempel vært bosetting i området siden steinaldertiden - og i vikingtiden fantes det et høvdingsete på Engeløy i Steigen. I tillegg var Grøtøy hvor Villa Haugen er lokalisert - i sin tid ansett for å være Nordlands mektigste handelssted. Vi har laget ulike opplevelsepakker som gjester kan gjøre seg nytte av. Noen er sesongbetont - mens andre kan bestilles stort sett året rundt.

Historisk pakke (minimum 2 personer - 2 døgn i perioden 1. mai - 31. august)
Villa Haugen var i sin tid en del av Grøtøy handelssted. Stedet er således proppfull av historie. Denne historien deler vi gjerne med andre. Her kan gjester bli med på en historisk vandring med avsluttende lunsj i vårt naust. Det vil også være mulig å besøke det lokale Kystmuseum (avhengig av åpningstid - billetter kommer i tillegg). Den historiske reisen inkluderer fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. Priser fra kr 2880,- pr døgn pr person i dobbelt rom (samlet kr 11520,-). Leie av guiide/omvisning og inngangsbilletter på Kystmuseet kommer i tillegg. Denne pakken kan bestilles gjennom vår web-booking.

Romantisk pakke (minimum 2 personer - 2 døgn i perioden 1. mai - 31. august)
Her fokuserer vi på ro og stillhet så vel som velvære og trivsel. Gjester som velger dette konseptet vil få servert en flaske musserende på rommet ved ankomst samt en aperitiff til middag dag 2. Bruk av sauna og stamp er inkludert i prisen. Man vil automatisk slappe av og senke skuldrene i disse vakre omgivelsene. Den harmoniske reisen inkluderer i tillegg fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. Priser fra kr 2825,- pr døgn pr person  i dobbelt rom (samlet kr 11300,-). Denne pakken kan bestilles gjennom vår web-booking.

Energisk pakke (minimum 2 personer - 2 døgn i perioden 1. mai - 31. august)
Denne pakken er rettet mot de som ønsker å være noe mer aktiv på sin ferie. Det er flere flotte fjell som kan bestiges på fastlandet. Felles for dem alle er at de stiger rett opp av havet og har en utsikt som kan ta pusten fra de fleste. Her får dere blant annet anledning til å gå Dronningruten og Sørskotfjellet. Med denne opplevelsespakken får du fullpensjon med 3 og 4 retters middag, varm lunsj en dag og lunsjpakke en dag. Denne pakken dekker også transport til og fra Dronningruten. Priser fra kr 2990,- pr døgn pr person i dobbelt rom (samlet kr 11960,-). Denne pakken kan bestilles gjennom vår web-booking.

Jakten på nordlyset (minimum 2 personer - 3 døgn - ukene 8-11 hvert år)
På grunn av Villa Haugens lokalisering ytterst mot havet uten noen form for “lysforurensing”, er det et ideelt sted for å oppleve det fasinerende nordlyset. Her har man mulighet. Kombinerer man dette med kortreist og lokalprodusert mat, koselige omgivelser og barske værforhold – vil du kunne få et minne for livet. Denne pakken inneholder fullpensjon med blant annet eget sjømatbord, lunsj i fjæra samt vinsmaking. Pris pr person fra kr 8575,- i dobbeltrom. Gjester bes ta direkte kontakt for fullt program og bestilling.

Skreifiske (8-10 personer - 4 døgn - ukene 11-14 hvert år) 
Skrei er torsk fra den norsk-arktiske stammen som hvert år vandrer fra Barentshavet og inn til norskekysten for å gyte. Dette fiske – ofte omtalt som Lofotfisket - finner sted mellom januar og april hvert år. Vi har tilrettelagt en pakke hvor fiskeinteresserte kan delta på dette tradisjonsrike fiske og samtidig få innsyn i hvordan fisken skal behandles fra den trekkes opp av havet til den henger på fiskehjellet. Det vil være mulig å få henge egen fisk til tørk og få denne ettersendt. Interessert bes ta direkte kontakt for program og bestilling.