Opplevelser

Villa Haugen sin lokalisering nord av polarsirkelen innebærer at gjester både kan oppleve midnattssol så vel som nordlyset - avhengig av når på året man ønsker å komme hit. I tillegg har området en rik historie som gjester kan få et innblikk i. Det har for eksempel vært bosetting i området siden steinaldertiden - og i vikingtiden fantes det et høvdingsete på Engeløy i Steigen. I tillegg var Grøtøy hvor Villa Haugen er lokalisert - i sin tid ansett for å være Nordlands mektigste handelssted.

Nordlyset
På grunn av Villa Haugens lokalisering ytterst mot havet uten noen form for “lysforurensing” – er det et ideelt sted for å oppleve Aurora Borealis / Nordlyset. Med Lofoten som bakgrunn – vil gjester kunne oppleve et fantastisk skue og mine for livet. Om ønskelig kan man beskue nordlyset fra Villa Haugen, vårt lysthus eller mens man tar et bad i vår stamp. Sesongen er normalt mellom september og mars.

Midnattssolen
Med Lofoten som bakgrunn eksploderer Steigen området til liv når midnattssolen kommer tilbake hvert år. Det blir vanskelig å se forskjell på dag og natt og kanskje ennå vanskeligere å komme seg i seng til rimelig tid. Gjester kan nyte midnattssolen enten fra vårt lysthus, nede på brygga ved naustet og fra nesten hvilket som helst annet sted på eiendommen. Sesongen i dette området er mellom slutten av mai og midten av juli.

Kulturminner
Grøtøy gamle handelssted ble etablert i 1690. Det er fortsatt mange gamle bygninger på øya og dermed historier som det er mulig å få innsikt i.

På fastlandet/Nordskot er det et Kystmuseum som kan være verdt et besøk. Museumet fokuserer på gammel fiskekultur og har flere gamle båter og motorer utstilt. 

I tillegg kan man besøke Batteri Dietl som var en av Europas største kystfestninger under 2. verdenskrig.

Det finnes som sagt rike vikingtradisjoner i store delar av Steigen. Hvert annet år kan man f.eks .delta på Steigen sagaspel - et utendørs skuespill med røtter fra vikingtiden.