Skjærgården

Det finnes to forskjellige skjærgårder i området. Den mer kjente Lofoten og den lokale og kanskje like spektakulære Steigen skjærgården. Begge er fantastiske på sin måte. Lofoten med de majestetiske fjellene og Steigen med alle de små øyene, holmene og skjærene. Begge er verdt et besøk når gjester først bor på Villa Haugen.

23.09.201608:35 jomabi@lyse.net

Lofotveggen
Fra Villa Haugen kan gjester se hele Lofotveggen fra Vesterålen I nord til Værøy og Røst i sør. Den taggede fjellkjeden er et fantastisk syn på avstand. Via en av våre samarbeidspartnere kan våre gjester booke seg på rib safari som i løpet av ca 30 minutter forflytter gjestene over Vestfjorden for et nærmere skue av det Lofoten har å by på. Denne aktiviteten kan gjennomføres året rundt – selv om den selvsagt er væravhengig. 

Steigen skjærgården
Steigen har sin egen skjærgård med hundrevis av små øyer, holmer og skjær. Her kan gjester finne sin egen “private” hvite strand. Samtidig er området i stor grad preget av tidevannsforskjellene som kan komme opp i nesten 4 meter. Dette betyr at et og samme område kan oppleves totalt forskjellig ulike tider på døgnet. For å utforske området kan man enten benytte kajakk, småbåter eller egne ben. Dette er en aktivitet som kan gjennomføres hele året.